2011. március 24., csütörtök

Ozora - A Földi Paradicsom


1999-ben, a teljes napfogyatkozást egy hipnotikus erejű ünnepléssel köszöntötték az Ozora melletti Dádpusztáról teljes szépségében látható jelenséget csodálók. Több tízezres, a világ minden tájáról érkező tömeg vette át a goa zene lüktetését és tökéletes együttlét hangulatának bölcsőjében teremtették meg az Ozora Fesztivált.  
5 éves várakozás következett ez után, és mert senki nem tudta feledni azt a varázslatos napot és éjszakát, 2004-ben még Sonar Plexus néven ugyan de megszületett a rendhagyó és utánozhatatlan hangulatú Ozora Fesztivál.

A zene lüktetése, varázsa és összehozza az embereket, közösség születik. Az ősi idők és a modern zene ölelkezik az Ozorán. A zene pedig legyen akár pszichedelikus trance, goa vagy ambient néven nevezve, nem érdekes, az Ozora elfogad mindent és mindenkit.

A fesztivál éjszakáiban sámántüzek, bámulatos színpadképek, vetítések majd maga a hajnal adnak a goa zene világsztárjainak zenéihez tökéletes testet. A zenéi sokszínűség mellet az Ozora üzenete a természet és egymás szeretete. Itt nem szemetel senki, nem taposnak le bokrokat és nincs erőszak.


Az Ozora a béke és a szeretet fesztiválja, ide nem vadulni jönnek az emberek, hanem táncolni és jól érezni magukat. Étel és ital is természetesen kapható, de senki sem cincálja szét a látogatók táskáját potya élelmiszer vagy nedü után kutatva. A közösség és a megnyugvás völgye az Ozora, ahogy a fesztivál üdvözlő táblája is írja, egy talpalatnyi Földi Paradicsom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése