2011. március 28., hétfő


Talamasca - Taurus
Zodiac 2003

Gataka - Dreamin Mode


Gataka - Dreamin Mode
Bless The Mess 2007

System Nipel vs Toxical - E-nigma

System Nipel vs Toxical - E-nigma
Beyond Music 2008

TALAMASCA - Április 1.


Talamasca a goa zene "nagy öregje" tiszteletét teszi nálunk azon alkalomból,hogy kiadja 2011-es új dupla lemezét és világkörüli turnéja budapesti állomásán be is mutatja azt. Zenéje sok előadó inspirációja volt és számait szinte valamennyi goa szerető fiatal ismeri.

A nagyterembe 3 óriás projector összehangolt vetítéssel élő vj showal!!!!
Visual by: OBA & BlessYaSoul (Soulterraz)

Természetesen a Trixx dekó mellett.
A chill az első emeleten lesz egy olyan terembe amit múlt héten festettek ki a graffitisek egy erdővé!

A földszinten lesz a ruhatár+teázó+életmentő vitaminok+ingyenes ásványvíz+stb...

Y-East Live Act


Tavasz...


“Játékaidat elvehetik, ruháidat, pénzedet is elvehetik mások. De nincsen olyan hatalma a földnek, amelyik elvehetné tőled azt, hogy a pillangónak tarka szárnya van, s hogy a rigófütty olyan az erdőn, mintha egy nagy kék virág nyílna ki benned. Nem veheti el senki tőled azt, hogy a tavaszi szellőnek édes nyírfaillata van, és selymes puha keze, mint a jó tündéreknek.” 
Wass Albert

Sirius Isness ft Isabelle - Trance Fusion


Sirius Isness ft Isabelle - Trance Fusion
Trance Fusion 2006

Cosmic Tone vs Aquatica - Smack The Power Up


Cosmic Tone vs Aquatica - Smack The Power Up
Singularity 2006

2011. március 27., vasárnap

Mentsük meg Salma Hayeket, Artimus Clyde béka!

Cuore Sportivo

A Cuore Sportivo olaszul ugyanúgy sportszívet jelent, mint magyarul. Így különösen furcsállom, hogy még senkinek sem tűnt fel: ez egy elég veszélyes betegség.


A formája még az Alfa Romeo legendásan magas szintjéhez képest is kimagasló. Hiába nyolc éves a dizájn, ez egy időtálló vadbarom. Brutálisan emelkedő övvonal, agresszív, de nem barátságtalan ikerlámpák, 17 collos kerekek. Ha még egy kicsit túloznak rajta, sportautó-karikatúra is lehetett volna belőle, de a Pininfarinánál mindig csak annyit túloznak, amennyi a kóros tesztoszteron-termelődés megindításához feltétlenül kell. Nem a legpraktikusabb, hátrafelé például csak annyit látunk, mint egy földi giliszta, vagy világos van, vagy sötét, de a nehéz helyzetekben mindig eszünkbe jut, azért vagyunk nehéz helyzetben, mert egy gyilkosan jól kinéző autóban ülünk. És már meg is vigasztalódtunk. 


A GTV tökéletesen alkalmas normális közlekedésre. Persze aki egy ilyen autóval normálisan közlekedik, az tényleg nem normális. De azért lehet. Igaz, az ember a normális közlekedés ideje alatt is folyamatosan simogatja-kocogtatja talpával a gázpedált, mint debil sorozatgyilkos a bevásárlóközpontban a pumpálós shotgunt a ballonkabát alatt: nem biztos, hogy elsütöm, de ha akarom, bármelyik pillanatban elszabadulhat a pokol. 

Azt hittem, ehhez a sportautó-műfajhoz már öreg vagyok. A Celica T Sportban nem éreztem semmi különöset, az Integra R Type-ban meg egyrészt attól féltem, mindjárt szétesik, másrészt egyfolytában vasmarokkal kellett szorongatni a kormányt, nehogy kitépje a kezemből egy olyan vályú, amit egyébként észre sem vesz az ember. Harmadrészt úgy üvöltött, mint egy gőzkürt. Akrobatáknak lehet jobb az Integra, aki viszont csak néha vadul meg, egyébként nem szereti, ha folyamatos állatkodásra késztetik, a GTV-vel jár jobban. Különösen, ha sokat jár autópályán, ahol 6. fokozatban pihentető vele az autózás, ami az Integráról ugye kevésbé mondható el.


A GTV motorja selymesen duruzsol; ha csak autónak használjuk, a háttérben marad. Ilyenkor még a CD-t is hallgathatjuk, ha viszont alagút, vagy akár egy vaskosabb szalagkorlát közelít, zene ki, ablak le, váltó kettőt vissza - uáááááá! Aztán lehet fűteni a könnyen kezelhető és jól működő automata klímával, de ezért a kipufogóhangért akár még egy hörghurut is megéri. 


A háromliteres V6-ostól 220 lóerő kifejezetten kevésnek tűnik, a japán high tech ismer ennél lényegesen jobb köbcenti/lóerő arányokat is. Ez a 220 lóerő azonban úgy jön ki belőle, hogy nem kell a lágyékát véresre sarkantyúzni 7500-as fordulaton, amit nem különösebben szeretek a végsőkig hegyezett japán sportmotoroknál. A GTV lazán hasít minden fordulatszám-tartományban, mintha egy pitbullnak nem adnánk nagyobb feladatot egy sípoló gumiállat megölésénél.


A hibái akár idegesítőek is lehetnének, de szerelmi jellegű függőséget az Alfa Romeo-nál erősebben kevés autó tud kiváltani. És a jelek szerint a GTV az esszencia, amiből a többi Alfába is csepegtetnek.


  • Winkler Róbert

GMS - Juice (live)


GMS - Juice (live)
The Remixes 2003

2011. március 25., péntek

N.K.S. - ***** Csillag

"Egyszer egy fellépésen egy srác azt mondta, hogy nem sok öröme van az életben, az tartja benne a lelket, amikor a gyárból hazafele hallgatja az 5 csillagot. Talán ez esett a legjobban. Hisz ezért csináljuk. A mieinknek szeretnénk örömet okozni a zenénkkel, fellépéseinkkel. Hogy őszinte legyek, leszarom hogy a cd-nk teccik e a köztársasági elnöknek vagy nem. Ne tetszen senki olyannak, akit gyűlölök, akikről írtuk az egészet. Kapjátok be! Az N.K.S. nem megvásárolható. Független, szabad csapat vagyunk. Huligánok, lázadók. Ha nem megy, nem kell erőlködnöd, hogy megérts. Vannak akik egyből kerázzák, hogy mit köpök a mikrofonba. I make music 4 my people!!!! Ennyi.

A TDI-ről annyit, hogy azoknak, akiknek tetszett az *****, azoknak ez is be fog jönni. Nem fogunk kísérletezni, új ismeretlen vizekre evezni. Mi megtaláltuk, amit kerestünk. Az új NKS album olyan lesz, mint az elődje... csak jobb."
Nos'Chez


N.K.S.- Pirománia
5 Csillag 2007

2011. március 24., csütörtök

Szemlélődés...


"Egy órányi szemlélődés nem ébreszt túl sok gondolatot az emberben, de megtölti színekkel, hangokkal és ritmussal. Néha egy órányi szemlélődés több napra elegendő érzéssel ajándékoz meg. A valódi szemlélődés, akárcsak a zene, nem bír kézzelfogható tartalommal."

Aharon Appelfeld


Ozora - A Földi Paradicsom


1999-ben, a teljes napfogyatkozást egy hipnotikus erejű ünnepléssel köszöntötték az Ozora melletti Dádpusztáról teljes szépségében látható jelenséget csodálók. Több tízezres, a világ minden tájáról érkező tömeg vette át a goa zene lüktetését és tökéletes együttlét hangulatának bölcsőjében teremtették meg az Ozora Fesztivált.  
5 éves várakozás következett ez után, és mert senki nem tudta feledni azt a varázslatos napot és éjszakát, 2004-ben még Sonar Plexus néven ugyan de megszületett a rendhagyó és utánozhatatlan hangulatú Ozora Fesztivál.

A zene lüktetése, varázsa és összehozza az embereket, közösség születik. Az ősi idők és a modern zene ölelkezik az Ozorán. A zene pedig legyen akár pszichedelikus trance, goa vagy ambient néven nevezve, nem érdekes, az Ozora elfogad mindent és mindenkit.

A fesztivál éjszakáiban sámántüzek, bámulatos színpadképek, vetítések majd maga a hajnal adnak a goa zene világsztárjainak zenéihez tökéletes testet. A zenéi sokszínűség mellet az Ozora üzenete a természet és egymás szeretete. Itt nem szemetel senki, nem taposnak le bokrokat és nincs erőszak.


Az Ozora a béke és a szeretet fesztiválja, ide nem vadulni jönnek az emberek, hanem táncolni és jól érezni magukat. Étel és ital is természetesen kapható, de senki sem cincálja szét a látogatók táskáját potya élelmiszer vagy nedü után kutatva. A közösség és a megnyugvás völgye az Ozora, ahogy a fesztivál üdvözlő táblája is írja, egy talpalatnyi Földi Paradicsom.


Goa...

"A bánat egyetlen gyógyszere a napfény, a friss levegő, a kellemes társaság és a jó zene."

A goatrance kialakulásának kezdetei az 1990-es évekre tehetőek, ám a kultúra sokkal messzebbre nyúlik vissza az időben, pontosan az 1960-as évekvégére. Ekkoriban a hippikorszak gyermekei Woodstock után azt a gondolatot próbálták továbbépíteni, hogy a természettel harmóniában élve folytassák azt a megkezdett életformát, melyet Woodstock elindított: „Make Love, not War!” 


Goa, India egy tengerparti állama lett a kalandvágyók és rocksztárok egyik fő célpontja, ahol keresték azt a szabadságot, melyet Woodstock adott. Az 1980-as évekig szépen virágzó kommunák alakultak ki Goán, melyek a saját szabályaik szerint, és a nyugati életmódtól teljesen eltérően éltek. Sokan azonban nem bírták ezt a fajta életstílust, és így csak kevesen maradtak ott. Azonban az 1990-es évek elején beköszöntött Goán is az elektronikus forradalom (acid), melyet az ott lakók azonnal a magukévá tettek, és továbbfejlesztettek saját szájuk íze szerint. A korszak nagy alkotásait (Yello, Talking Heads) egy San Franciscóban élő guru, Goa Gil szerettette meg az ottlakókkal, és ezekhez hozzátéve a népi, indiai folklorisztikus hatásokat, az akkoriban hódító detroit technót, industrialt, new wave-et, és az 1970-es évek pszichedelikus hangzásait létrehozták a goatrance-et, melynek előfutárai a Killing Joke és a Front242 voltak.


A goakultúra legerősebb alapját mindig a partik, elsősorban a szabadtéri partik jelentették és jelentik ma is, melyek rendszerint valamilyen különleges helyszínen kerülnek megrendezésre (tengerpart, őserdő, régi kastély, hajó, sivatag, egy erdő közepe stb.) Nevéből adódóan elsősorban az indiai Goa államban tartanak ilyen rendezvényeket, ahol a helyi rendőrség némi baksisért cserébe szemet húny afelett, hogy a résztvevők szabadon tömjék meg chillum pipájukat charassal (kézzel készült hasis), mely dohánnyal keverve önmagában is pszichedelikus élményt nyújt használóinak. Ehhez járul hozzá a zene, illetve a dekoráció, mely (ha nem a természetben vannak) természetutánzó, vagy a fantasy világból merítő UV aktív, vagy fluoreszkáló képek, szobrok, vetítések, térelválasztó nádfonatok rendszerint.


Sok mosolygós, barátságos ember, a legextrémebb ruhákban, a legmeglepobb helyekrol. Mindenki táncol, a közönség együtt találja meg az utat a felszabaduláshoz, ami a zene és a fények hatására elkezdodött a táncteremben, vagy a tuz körül. Szinte mindenki, aki járt már goa bulin beszámolt a "közös lélek" kialakulásának fantasztikus élményérol, amikor a táncolók úgy érzik, most minden ott lévo partizó észlelése és gondolatai egy nagy tudatban kapcsolódnak össze. A szabadtéri partikon a napfelkelte jelenti a csúcseseményt, ez a sötétségbol a fénybe érkezés, a csakra utazás tetopontja, ráadásul a partizó felfedezi a körülötte lévo arcokat és sokszor magának a helyszínnek a szépségeit. Az újév megünneplése rendszerint a goa kultúra egyik csúcspontját jelenti, ekkor több ezren is összegyűlnek szerte Indiából. A tömeghez rendszerint sok utazó és jógi is csatlakozik, és a koldusokat sem űzik el.


A goatrance a mai napig is megmaradt underground zenei kultúrának mindenhol a világon, melynek egyik legfőbb oka a zenék és a partik terjesztésének módja, mely főleg szájhagyomány, szórólapok, és az Internet révén terjed, a mainstream média ugyanis nem foglalkozik a stílussal. Egyetlen kivétel talán Izrael, ahol országos népszerűségnek örvend. Ma is virágzanak a „meg nem hirdetett” partik, ahol 50-200 ember bulizik háborítatlanul valahol a természetben. Goa partvidékén szokás az, hogy a dzsungel közepén hangos dobolás jelzi, merre van a parti és az emberek órákig bolyonganak, mire odatalálnak.


2011. március 23., szerda

A spritualitás


spiritualitás összefoglaló kategórianév. Világnézeti formák, amelyek elsősorban a szellemi, természetfeletti erők illetve a lélek értelmezésén, magyarázatán alapuló irányzatainak közös neve.


A spiritualitás több vallás közös alapelvét is jelenti, de nem a vallás gyakorlása. A templomba járás, vagy az Istenben való hit nem jelenti a spiritualitást. A spirituális ember vallja, hogy élete nem önmagáért való - nem öncélú - hanem egy magasabb szintű rendet, célt és értelmet szolgál. Tetteit, döntéseit ezen elv alapján igyekszik megvalósítani. A spirituálisan gondolkodó ember a világot úgy értelmezi, hogy a tettei egy speciális ok-okozati rendszerben hatnak vissza életére. Ezt hívhatjuk karmának, „sors”-nak vagy „isteni elrendelés”-nek.

 A spirituálisan gondolkodók szerint a világnak vannak az érzékszerveink számára rejtett dimenziói és összefüggései, amelyek ugyanolyan erős hatással lehetnek létünkre, mint a környezetünk érzékelhető része. A spirituális világnézeteket követők vallják, hogy az élet több kell, hogy legyen, mint a természet véletlen egyszeri és megismételhetetlen játéka. 

Vallási hovatartozástól függetlenül szerintük a világot egy magasabb rendező elv, egy ember felett álló kozmikus erő irányítja. És míg a materialista szemléletű tudósok elsősorban természeti és fizikai törvények érvényesülése szerint értelmezik a világot, a spirituális irányzatok szerint ez a világrend nem személytelen és nem lehet pusztán mechanikusként értelmezni.

A spirituális elvek szerint az ember személyes tettei és élményei értelmezhetők és összhangba hozhatók ezzel az egyetemes rendezőelvvel, amely azután áthathatja életüket egy mélyebb harmóniával.


 A spiritualitás nem feltétlenül áll ellentétben a tudományos kutatásokkal, de ez a világnézet metafizikai alapokon nyugszik - nem keresi végtelenül a dolgok tudományos részleteit. Eközben számtalan példa igazolja, hogy a tudomány fejlődésével egyre többet tudunk a világ olyan megnyilvánulásairól, tulajdonságairól, amelyet érzékszerveinkkel soha nem tapasztalhattunk. 

A természettudományok fejlődésével eljutottunk a látóterünk és lehetőségeink olyan határaihoz, ahol már az elektronmikroszkóp, vagy a számítógépekkel támogatott legnagyobb űrteleszkóp segítségével sem tudunk választ találni létezésünk alapvető kérdéseire sem. Az Ősrobbanás, vagy az élőlényekben megfigyelhető egységesen balra rendezett fehérjemolekulák körüli ellentmondások ugyanúgy tisztázatlanok mint a „négyes számrendszerben íródott” DNS „programozójának” kiléte. Ezek a kérdések számtalan tudóst késztetnek arra, hogy nyitottabban kezeljék a vallást, vagy a spiritualitást. 

A spirituálisan gondolkodó kutató a tudományos munkája során nem a kutatás befejezésére érez késztetést, hanem a vizsgált dolgok tiszteletére és az eredmények olyan értelmű hasznosítására, amely igyekszik megtartani a harmóniát a természet erőivel.


DNA - No Limit



DNA - No Limit
Break Out 2007


Gataka - Get Out Of My Head



Gataka - Get Out Of My Head
Music Is My Blood 2009